Gemeentebestuur Geetbets hernieuwt 'straffe streek'-label

Print

Gemeentebestuur Geetbets hernieuwt 'straffe streek'-label

Geetbets

Op 7 mei kwamen de 54 'Straffe Streek Gemeenten' uit het Hageland en de Groene Gordel samen tijdens een netwerkmoment in de Oude Abdij te Kortenberg. De nieuwe gemeentebesturen hernieuwden hier hun keuze voor het 'Straffe Streek Gemeenten'-label. De dienst toerisme van de Provincie Vlaams-Brabant kon rekenen op heel wat aanwezigen wat aantoont dat er veel gemeenten achter onze Vlaams-Brabantse streekproducten staan.


De gemeente Geetbets was ook vertegenwoordigd in de personen van schepen van toerisme Sandy Monette en toerismeambtenaar Rahelle Janssens. Als bedanking voor haar inzet kreeg de gemeente Geetbets een heerlijk streekpakket overhandigd door voorzitter Paul Vleminckx en ondervoorzitter en gedeputeerde Monique Swinnen.

Geetbets is een van de kleinste gemeenten van het Hageland, maar is met enkele verrassende, prachtige hoekjes en gebouwen zijn toeristische plaats waard in Het Hageland. Je kan er de Heerlijckyt van Elsmeren, het kasteel van Hoen en het prachtige klooster van Oriënten in Rummen bewoneren. Naast de kerk staat de dikste en tevens één van de oudste exemplaren van de ginkgo biloba - of Japanse tempelboom - in Europa. De boom is rond 1730 geplant. Het is zalig wandelen en fietsen in het landelijke Geetbets.
Als het gemeentebestuur een officieel geschenk geeft, is dat vaak een streekmand vol met Hagelands lekkers. Zo stimuleert de gemeente meteen ook de lokale economie. In Geetbets kan je tevens proeven van lokale wijnen van het Wijndomein Hagegoud. De aarbeienwijn van Veronique Naessens werd in 2011 bekroond met de provinciale aardbeitrofee. Het wijndomein is zeker een bezoekje waard!
(©www.straffestreek.be – Foto: J. Verhoogen)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio