KVLV Neeroeteren fietst naar aspergebedrijf

Print
KVLV Neeroeteren fietst naar aspergebedrijf

KVLV Neeroeteren fietst naar aspergebedrijf

Maaseik

Maaseik -

Op 6 mei om 12.30 uur vertrok de KVLV aan het Cultureel Centrum van Neeroeteren voor een bezoek aan het aspergebedrijf van Leo en Carine Henckens-Snijkers in Kinrooi (Kessenich), waar we om 13.30 uur verwacht werden.

Wanneer we daar aankomen, kunnen we terug de fiets op voor een ritje naar het aspergeveld waar Leo demonstreert hoe asperges ‘gestoken’ worden.

Wij krijgen deskundige uitleg over het telen van de asperges. Op het bedrijf van Carine en Leo begint de productie pas half april op gang te komen. Het Belgische aspergeseizoen voor de openluchtteelt loopt tot 24 juni, het feest van Sint-Jan.
Na het ‘steken’ worden de asperges zo snel mogelijk afgevoerd naar het bedrijf voor verdere behandeling. “We leggen de asperges direct in koud water om ze te doen schrikken. Ze blijven er minstens zes uur in liggen om helemaal koud te worden en hun witte kleur te bewaren,” vertelt Leo.

Wij fietsen terug naar de hangar, waar de asperges die de vorige dag werden gestoken, gesorteerd, afgewogen en verpakt worden. Carine en haar moeder zijn druk in de weer om voor ons enkele aspergehapjes klaar te maken. Heerlijk!

Op onze terugweg deden we nog een ‘terrasje’ en iedereen keerde tevreden terug naar huis.
Een sportieve, leerrijke en aangename uitstap!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio