Onthulling kunstdoek: Veilig in het verkeer!

Print

Onthulling kunstdoek: Veilig in het verkeer!

Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren -

Op woensdag 15 mei 2013, de autoluwe schooldag, werd in Vrije Basisschool De Schakel een kunstwerk onthuld. De tekeningen voor dit kunstwerk werden, onder leiding van mevrouw Nele Plessers van de kunstacademie, gemaakt door de leerlingen van het derde en vierde leerjaar.

Nele heeft deze tekeningen verzameld op een spandoek. Het spandoek hangt nu vlak aan de schoolpoort, zodat de leerlingen telkens ze de school verlaten eraan herinnerd worden dat ze zich veilig in het verkeer moeten begeven. Het spandoek werd onthuld door de leerlingenraad van De Schakel, in het bijzijn van schepenen Patrick Pollers, Roger Vanotterdijk en Antonio Ventura. Schepen Pollers gaf in zijn toespraak aan dat het gemeentebestuur zeer begaan is met verkeersveiligheid, in het bijzonder aan de schoolomgevingen.

Hij kreeg het tienpuntenplan uit handen van Mevrouw Sabrina De Hondt, de stuwende kracht van de verkeerswerkgroep waarin leerlingen en ouders van ’t Centrum, het Inspirocollege en De Schakel vertegenwoordigd worden. Deze onthulling is een van de resultaten van het verkeersproject dat al twee schooljaren loopt. In de toekomst willen wij ons blijven inzetten voor een verkeersveilige schoolomgeving.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio