Lentekindjes en feestelingen in Wonderland

Print

Lentekindjes en feestelingen in Wonderland

Genk

Genk -

Op 11 mei vond de tweede editie van het Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd in Genk plaats in Casino Modern. 36 leerlingen uit het eerste en zesde leerjaar van Go! Freinet on the move, Go! Stippe Stap, Go! Park van Genk, Go! De Regenboog en Go! Reinpad-Gelieren zetten hun beste beentje voor om hun familie en vrienden mee te nemen op een ontdekkingstocht in Wonderland.

Carine Vincken, leerkracht niet-confessionele zedenleer: “Na een lange onderbreking staken we vorig jaar de koppen bij elkaar met enkele enthousiaste leerkrachten niet-confessionele zedenleer, consulenten en vrijwilligers om deze overgangsmomenten terug in Genk te kunnen vieren. Vorig jaar namen de kinderen hun familie en vrienden mee naar de wereld van de Kleine Prins. Dit jaar vonden we inspiratie bij het verhaal ‘Alice in Wonderland’. Alice wordt heen en weer geslingerd tussen kind zijn en volwassen worden, met de daarbij horende regels en verantwoordelijkheden.”

“En daar draait het allemaal om”, vullen Caroline Jaroszewski en Anneke Schaeken, leerkrachten niet-confessionele zedenleer, aan. “De Lentekindjes vieren vandaag dat ze alweer zoveel nieuwe dingen geleerd hebben in het eerste leerjaar. Leren lezen, leren schrijven, rekenen en nog zoveel meer. Voor de Feestelingen is dit een overgangsmoment, maar ook een beetje een afscheid. Ze verlaten binnenkort de lagere school en maken de overstap naar de secundaire school. Ze zijn geen kinderen meer, maar jongvolwassenen, die steeds een duidelijkere mening hebben.”
Het werd een boeiende reis voor jong en oud, die gezellig werd afgesloten bij een glaasje, een hapje en een fijn samenzijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio