Hollywood en Broadway in Lucernacollege Genk

Print

Hollywood en Broadway in Lucernacollege Genk

Genk

Genk -

Op dinsdag 14 mei 2013 werd er op het Lucernacollege een cultuurdag ingericht waarbij leerlingen de kans kregen om rond een cultureel thema te werken. Dit jaar kwam “Film en theater” uit de bus. Tijdens de ‘gewone’ lessen kregen de leerlingen o.m. fragmenten te zien van ‘Oliver’ (de musical gebaseerd op Charles Dickens’ meesterwerk) en natuurlijk William Shakespeare (‘Romeo and Juliet’ in verschillende versies en ‘Shakespeare in Love’).

Per graad werd er een film of theatervoorstelling geselecteerd met bijhorende educatieve opdrachten van o.m. ‘Lessen in het Donker’. De leerlingen van de eerste graad kregen ‘Eagle Hunter’s Son’ (René Bo Hansen, gesitueerd in Mongolië) voorgeschoteld terwijl hun oudere kameraden van de tweede graad mochten kennismaken met de veelvoudig gelauwerde stille film “The Artist” (Michel Hazanavicius). Hiervoor werd er gebruik gemaakt van de faciliteiten van het studiebegeleidingscentrum “Vuslat” in Waterschei-Genk. In de namiddag werd er voor de leerlingen een nabespreking geprogrammeerd aan de hand van een aantal kijkopdrachten. De leerlingen van de derde graad gingen op hun beurt op locatie in een loods in de Panisweyerstraat naar het toneelstuk ‘Oresteia’ kijken, een Griekse tragedie van Aischylos in een modern kleedje, gebracht door het gezelschap De Roovers.

Op school werd de hal ingekleed met filmposters (o.m. ‘Sherlock Holmes’) en andere filmattributen. Tijdens de pauzes weergalmde diverse en bekende filmmuziek uit de luidsprekers, zodat de leerlingen beter konden genieten van het gekozen thema. Benieuwd welk thema volgend jaar aan de beurt is…


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio