Ageas boekt 293 miljoen euro winst in eerste kwartaal

Print
Ageas boekt 293 miljoen euro winst in eerste kwartaal

Ageas boekt 293 miljoen euro winst in eerste kwartaal

Verzekeraar Ageas heeft in het eerste kwartaal een nettowinst op groepsniveau behaald van 293 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog een verlies van 84 miljoen euro.

De nettowinst van de verzekeringstak "leven" kwam uit op 108 miljoen euro, tegenover 126 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2012.

Dat is te wijten aan "lagere resultaten in België en Azië". Bij "niet-leven en overige verzekeringen" was er een stijging met 20 miljoen euro tot 49 miljoen euro nettowinst, "dankzij sterk verbeterde onderschrijvings­resultaten in woningverzekeringen in België en het VK". De premie-inkomsten bereikten met 6,8 miljard euro een "recordniveau", zegt CEO Bart De Smet vandaag voorbeurs in het persbericht. Het gaat om een stijging met 20 procent, vooral dankzij groei in Azië. De nettowinst toewijsbaar aan de aandeelhouders kwam zo uit op 293 miljoen euro. Vooral de zogenaamde Algemene Rekening ging erop vooruit. Hier noteerde Ageas een nettowinst van 136 miljoen euro, waar dit een jaar eerder nog 239 miljoen euro verlies was. Dit komt "vooral dankzij de positieve totale impact van de overdracht van de activa van Royal Park Investments (RPI, de restbank van het vroegere Fortis, nvdr.) en de verkoop van de calloptie op aandelen BNP Paribas". "2013 is goed begonnen met een nettoverzekeringsresultaat dat in het eerste kwartaal vrijwel in lijn is met dat van vorig jaar", aldus De Smet. Het bedrijf boekte "opnieuw vooruitgang bij de oplossing van een aantal zaken uit het verleden".