2 ploegen G-Basket KBBC Zolder halen de zilvere medaille

Print
2 ploegen G-Basket KBBC Zolder halen de zilvere medaille

2 ploegen G-Basket KBBC Zolder halen de zilvere medaille

Zolder

Heusden-Zolder -

De afgelopen drie dagen (9/5 – 11/5) hebben 2 G-basketploegen van KBBC Zolder deelgenomen aan de Special Olympics in Gent. Beide ploegen hebben de zilvere medaille behaald in hun respectievelijke reeksen (high en medium level).

Zolder A (high level) verloor in de finale van BBC Geel en Zolder B (medium level) moest de duimen leggen voor het gemixte team van Lommel en Gembo.

Ook individueel behaalden een aantal van onze spelers een medaille, namelijk bij de vrijworpcompetitie. High level: Cedric Beerten behaalde brons, Medium-High : Andries Verpoorten won zilver; Medium-Low : Ruth Jansen behaalde de gouden medaille en Vincent Carollo pakte zilver.

Een prachtige prestatie van de spelers en hun coaches die gedurende de drie dagen het beste van zichzelf gaven.

KBBC Zolder was echter niet alleen aanwezig met 2 basketploegen. Het hele basketbal-gebeuren werd mee georganiseerd door Kris Cuppens.

Kris kan nu verder werken met de volgende uitdaging voor Special Olympics aangezien hij de organisator van het basketbal is op de Europese Spelen. Deze zullen volgend jaar in september doorgaan in Antwerpen.

Voor de meeste spelers van Gbasket Zolder zit het seizoen er nu op. Een aantal van hen zullen in juni nog wel deelnemen aan een internationaal tornooi in Turkije.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio