Sint-Joris wint bondsfeest

Print

Kaulille

Bocholt -

De Koninklijke Schutterij Sint-Joris Kaulille won vorige zondag het Bondsfeest van de bond Maas en Kempen bij schutterij Sint-Martinus in Kinrooi. Dit was alweer enkele jaren geleden dat Kaulille uitblonk en een bondsfeest won. Tijdens het eerste bondsfeest van het seizoen 2013 traden de schutterijen tegen elkaar op in het strijdperk in disciplines van trommelen tot schieten.

De optocht trok door het landelijke deel van Kinrooi, de toeschouwers waren dan ook eerder beperkt. De A-ploeg van Kaulille schoot zich een eerste prijs, de B-ploeg kavelde zich op de tweede plaats.

Voor de nieuwe generatie drummers was het een speciale dag, ze traden voor de eerste keer op tijdens een wedstrijd. Tijdens de optocht dragen ze dit jaar nog de vlaggen maar vanaf volgend jaar worden ze opgenomen in het grotere korps. Sinds september vorig jaar oefenen ze iedere week onder leiding van instructeur Domien Poelmans. De drumband van de schutterij mikt sterk op de jeugd en dat was er tijdens dit bondsfeest ook aan te zien. Er waren opvallend veel jongeren die mee op stapten binnen de schutterij.
De schutterij doet een bijzondere inspanning om de kinderen van de lagere school te laten proeven van de schutterswereld en zo de toekomst veilig te stellen. De voorbereidingen voor het Kinder OLS in Stramroy gaan van start. De schutterij leeft en bruist.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio