Curieus zamelt oude gsm's in

Print
Curieus zamelt oude gsm's in

Curieus zamelt oude gsm's in

Overpelt

Overpelt -

Nog tot en met vrijdag 24 mei kan je je oude gsm deponeren in de belbosbox van Curieus. Deze staat opgesteld in het kantoor van mutualiteit De Voorzorg, Dorpsstraat 134/1.

Wereldwijd wordt slechts 1 procent van alle gsm’s gerecycleerd. In Vlaanderen liggen meer dan 10 miljoen oude gsm’s ergens in een lade.

Terwijl in die oude toestellen massa’s kostbare metalen zoals goud, zilver, coltan en koper zitten, die perfect hergebruikt kunnen worden.

Ook in jouw kast liggen ongetwijfeld enkele gsm’s te wachten op een correcte recyclage. Voor elke gsm die jij binnenbrengt bij Curieus, planten wij een boom. Want schoon leven, daar gaan wij voor!

Je oude gsm’s worden door Umicore op een schone manier verwerkt. Dit internationaal gerespecteerd Belgisch bedrijf haalt alle kostbare metalen uit jouw mobieltje en schenkt het afval een nieuw proper leven. Daar staan wij garant voor.
De opbrengst? Die investeren wij met Curieus in een bos. Meer nog, we planten vijf bossen, een per provincie. Want het is de hoogste tijd iets terug te geven aan onze kostbare planeet.

Voor elk toestel krijgt curieus een gemiddelde vergoeding van 1 euro. Hoe meer ingezamelde gsm’s, hoe meer middelen voor het aanplanten van bomen. En dus hoe groter onze curieusbossen.

Breng je oude gsm mee en schenk hem een nieuw leven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio