Jo Lemmens geeft kookdemo in biotuin Het Vrije Veld

Print
Jo Lemmens geeft kookdemo in biotuin Het Vrije Veld

Jo Lemmens geeft kookdemo in biotuin Het Vrije Veld

Zutendaal

Zutendaal -

Souliman Diraa en Lore Callens zijn biotuiniers in hart en nieren. Ze stampten een kleinschalig tuinbedrijf uit de grond, Het Vrije Veld, en bewerken hiervoor gronden in Zutendaal en Gellik. Hierbij besteden ze speciale aandacht aan "vergeten" groenten en kruiden.

Al hun producten zijn bestemd voor de lokale markt. Ze hebben een vaste klantenkring die wekelijks of tweewekelijks een seizoenpakket afneemt.
Op zondag 12 mei was Jo Lemmens te gast op Het Vrije Veld. Hij is praktijkleraar koken, maar hij bleef ook zelf actief als kok, met een zwak voor natuurlijke ingrediënten. Terwijl Souliman voor dertien bezoekers een rondleiding gidste tussen groentebedden en in de serres, verzamelde Jo een aantal eenvoudige ingrediënten zoals raapjes, brandnetels en bloemknoppen van bieslook. Achteraf ging hij achter de kookpotten staan en toverde hij in enkele minuten tongstrelende proeverijen op de eetschoteltjes. Hij kreeg hierbij een handje hulp van Dries Paumen. Jo wist ondertussen ook heel wat achtergrondkennis te delen over het traditionele gebruik van groenten, kruiden en condimenten.
Op de foto v.l.n.r. Jo Lemmens, Souliman Diraa en Dries Paumen
(Foto: Marleen Baar)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio