Oudste lid van Wandelend Paal wordt 100

Print

Oudste lid van Wandelend Paal wordt 100

Ham

Ham -

Eugeen “Gene” Reynders, het oudste lid van Wandelend Paal, is op 31 mei 1913 geboren en dus viert hij over veertien dagen zijn 100ste verjaardag !

Een uniek feit in de clubgeschiedenis en zelfs in de geschiedenis van de Vlaamse Wandelfederatie.


Tot voor enkele jaren was Gene een trouwe gast op de wandeltochten en wandelde hij gezwind nog zijn 12 km, waarna hij afsloot met een ferme Leffe.
Gedurende zijn wandelcarrière nam Gene deel aan zowat alle gerenommeerde tochten. Meermaals stapte hij de Dodentocht uit, ettelijke keren nam hij deel aan de Vierdaagse van de IJzer en aan die van Vielsalm en wellicht is er geen enkele langeafstandswandeling uit de buurt die ontbreekt op zijn palmares.

De leeftijd scheen op hem geen vat te hebben.
En toch bleek ook taaie Gene niet onverslijtbaar te zijn.
Stapje voor stapje ging zijn fysieke toestand achteruit.
Toch is hij ook nu nog, gezien zijn leeftijd, een kwieke man.
Vanuit het Rust- en Verzorgingstehuis Coham in Ham maakt hij nog regelmatig wandeltochtjes en geniet hij zo verder van de dagen die hem hopelijk nog lang worden gegund.

Gene is nog steeds lid van Wandelend Paal, al is actief deelnemen er niet meer bij.
Om Gene te plezieren vraagt het bestuur van de club jullie allemaal (!) om een verjaardagskaart te sturen naar volgend adres : Reynders Eugene, Rusthuis Coham, Meulenven 16, 3945 Ham.

Wandelclub Wandelend Paal hoopt op die manier dat hun eerste eeuweling een berg post mag krijgen en dat hij op die manier voelt dat de ganse wandelclub aan hem heeft gedacht.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio