Actiedag Viva Casa Cosma bij Bovenbouw Sint-Michiel

Print

Actiedag Viva Casa Cosma bij Bovenbouw Sint-Michiel

Leopoldsburg

Leopoldsburg -

Net als de kleuterschool, de lagere school en de middenschool steunt ook de bovenbouw het jaarlijks project van de Zuidactie van Fracarita Belgium, ontwikkelingsorganisatie van de Broeders van Liefde. Centraal staat dit jaar een kleinschalig psychiatrisch project in Ayacucho, Peru.

In ‘Casa Cosma’, want zo heet het project, probeert broeder Jimi met zijn team om het leven voor mensen met psychiatrische problemen wat beter te maken. Ook voorzien ze scholing voor de mensen in de streek over omgaan met psychiatrische problemen.

De leerlingen maakten tijdens een uitgebreid infomoment kennis met dit project.
7 mei organiseerden de leerkrachten de jaarlijkse actiedag die gewoontegetrouw begon met een gezellig ontbijt. Tijdens het vervolg van deze actiedag namen alle klassen het tegen elkaar op in een heuse zoektocht naar de sleutel van een échte incaschat. Die incaschat was enkele dagen eerder opgedoken op de speelplaats van de school. Doorheen de dag konden de leerlingen per klas stickers verzamelen wanneer ze de georganiseerde spelletjes van de klassencompetitie wonnen. De klassen deden een stoelenspel –waarin de onrechtvaardige verhoudingen in de wereld werden duidelijk gemaakt-, een actief lamaspel, bakten Peruviaanse pannenkoeken, leefden zich uit in een heus incasportentornooi en konden hun creatieve talenten ontdekken bij het maken van echte murales. Deze stickers ruilden de leerlingen in tegen tips en die tips brachten hen dichter bij de vindplaats van de sleutel van de incaschat. Omstreeks kwart voor drie konden de klassen hun zoektocht naar de sleutel beginnen en dat deden ze vol overgave. 5 Handel en 3C mogen zich de winnaars van de schat noemen. Daarnaast wordt de klas die het meeste sponsorgeld heeft ingezameld getrakteerd op goudgele frietjes.

De zon was die dag ook van de partij en dat zorgde ervoor dat velen na afloop bleven hangen in het Zuidcafé en de leerlingen speelden onderling nog een spontane volleybalmatch. De totale opbrengst van deze dag gaat integraal naar Casa Cosma, het project van de Zuidactie. (Ik verwijs naar de website van de school waarop we over enkele dagen een correct bedrag kunnen meedelen.)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio