Helchteren houdt van koersen

Print

Helchteren houdt van koersen

Helchteren

Houthalen-Helchteren -

"Koersen en kermis geven Helchteren karakter", liet burgemeester Alain Yzermans zich ontvallen tijdens de Pro Challenge van afgelopen zaterdag. Ondanks het slechte weer en het verlengd weekend was er toch volop volk komen afzakken naar de Helzoldstraat, waar start- en finishlijn was getrokken.

De kers op de taart was de 'thuiszege' van Wouter Franssen.

Volgens het aanwezige Schepencollege werd eens te meer duidelijk dat de koers in Helchteren leeft. Zelfs als de weergoden het evenement met minder goed weer zegenen. "Voor ons telt vooral de kwaliteit van de Pro Challenge", oordeelt Patrick Pollers, schepen van sport. "Sportief gezien was het een geslaagde uitgave met een schitterende winnaar, maar naar de toekomst toe blijven we kritisch. Met andere woorden wij willen ook de grotere namen aan de start in ruil voor onze gemeentelijke financiele ondersteuning."

Komende zaterdag loopt Helchteren opnieuw uit, want dan is het koers aan de kerk, vlakbij de kermis. Sportief gezien zullen dan de plaatselijke favorieten Dries Hollanders en Wouter Franssen met elkaar de degens kruisen, maar de grootste winnaar is het volk van Helchteren, dat deze koersdag aangrijpt om de kermis ouderwets gezellig in te zetten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio