Vrachtwagens

Er zijn nogal veel brieven over vrachtwagens, waarop ik wil reageren.De enige echte reden dat zoveel vrachtwagens in ongevallen betrokken zijn is OVERVERMOEIDHEID en niks anders! Dat van de rijdende warehouses is juist maar dat is niet de reden, daar zullen ook geen 4 rijvakken hulp bieden! Zelfs een eigen autostrade niet! De hebzucht van zowel de bazen als ook die van de chauffeurs is de enige echte reden!

R.M.

Wat te denken van al diegenen die zondagavond vertrekken en tot maandagnacht! doorrijden? Slechts 2-3 uurtjes slapen is eerder de regel dan een uitzondering! In welke conditie verkeert men dan nog ? En dit 7 op 7! Ok er zijn er ook die nog regels naleven maar pakweg 80% van de internationale rijders doet dit niet ! En van de nationale rijders zijn er ook velen die 18 uren en meer werken ! En ja onze redding die goede oostblokchauffeurs lappen al helemaal de regels aan hun laars !zouden ze ze ook kennen ?

En dan maar goochelen met verlofbriefjes ! De staat wil geld? Awel dat ze dan maar beginnen met dag en nacht razzias te houden op de vrachtwagens, het land is in 1 maand gered zoveel geld dat er binnen komt !

De oplossing is nochtans heel simpel een algeheel nachtrijverbod en ook in de weekends de vrachtwagens binnen van zaterdagmiddag tot maandagmorgen !De chauffeur uitgeslapen en de mensen hebben hun nachtrust terug! Dan hoeft ook die hele onzin van rij-en rusttijden niet meer ,dus het werk was net zogoed gedaan !

Maar ja er zullen nog heel wat doden vallen voor men inziet dat het zo echt niet verder kan !