thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Limburg White Sox knappen hun terrein op

Terwijl heel Limburg zich donderdag opmaakte voor de Beker van België, stonden de spelers van het herenbaseballteam Limburg White Sox klaar met schop en kruiwagen om hun speelveld van een heuse make-over te voorzien.

“Het terrein was vrijwel onbespeelbaar geworden”, vertelt voorzitter Koen Swennen.

Roger Ambroos

“De strenge winter en een heuse molleninvasie hebben het grasveld geen goed gedaan. Door de toestand waarin dit veld verkeerde, was het niet meer verantwoord om in competitie te blijven, de veiligheid van spelers en het zomersportkamp i.s.m. de stad Genk waren dus doorslaggevend geweest om met het bestuur diep in de geldbeugel te tasten en 45 ton dolomiet aan te kopen.”

Op de vraag waarom het de spelers zelf waren die de werkzaamheden aanvatten, antwoordt de voorzitter met een knipoog: “Dit werk uitgeven aan een aannemer zou ons te veel kosten, en als teambuilding activiteit kan dit project wel tellen, het hoeft niet altijd een bowling of snookeravond te zijn.”“Het resultaat mag er best wel zijn, ik hoop enkel dat de bezoekende ploeg zondag ons terrein niet zal voorbijrijden omdat ze ons 'patattenveld' niet meer zullen herkennen”, schertst hij nog.

“Het aanleggen van de nieuwe looppaden is de eerste fase van de renovatiewerken”, weet Koen Swennen ons nog te vertellen. “De volgende werkzaamheden zullen netten zijn die de buren hun tuin moet vrijhouden van onze speelballen. “Wie het resultaat van de werkzaamheden wil gaan bekijken, kan dit zondag doen tijdens de wedstrijd van de Senioren Limburg White Sox - Maastricht. Start om 14 uur in de Herkenrodestraat in Genk (Bokrijk).

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio