Sint-Truidense Reddingsclub succesvol op Belgisch Kampioenschap Reddend Zwemmen.

Print
Sint-Truidense Reddingsclub succesvol op Belgisch Kampioenschap Reddend Zwemmen.

Sint-Truidense Reddingsclub succesvol op Belgisch Kampioenschap Reddend Zwemmen.

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

5 nationale selecties, 3 Belgische Records en 59 medailles (28x goud – 16x zilver – 15x brons) vonden hun weg naar St-Truiden na het Belgisch Kampioenschap Reddend Zwemmen te Brugge.

146 zwemmers en zwemsters uit 19 clubs hadden het afgelopen seizoen de nodige selectietijden behaald om kunnen deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap Reddend Zwemmen, 26 hiervan kwamen van de Sint-Truidense Reddingsclub.

De wedstrijden beloofden spannend te worden, met vooral strijd tussen de 4 toonaangevende clubs: Turnhout, Leuven, Evere en St-Truiden.

Individueel zorgden 18 STRCers en STRCsters voor 24 gouden, 13 zilveren en 10 bronzen medailles wat toch mooi de goede breedtewerking van STRC aantoont. Simon Beckers zorgde als eerste voor een extra kers op de taart, hij verbrak zijn 1 week oude Belgische record en plaatste een nieuwe recordtijd op de tabellen op de 100m popredden met vinnen. Clubgenote Christine Burghardt gaf meteen als eerstejaars senior haar visitekaartje af, het 5 jaar oude record werd met bijna een seconde scherper gesteld door Christine.
Voor de gouden medailles zorgden Yara Cuypers (5x), Ben Vanbergen (4x), Bram Dekens (3x), Simon Beckers (2x), Christine Burghardt (2x), Marly Roba (2x), Anaïs De Bie (2x), Peter Istas (2x), Cédric vanluyten (1x) en Hans Dekens (1x).

In de aflossingen behaalden de STRC-ploegen 4x goud, 3x zilver en 5x brons. De STRC-herenploeg (Simon Beckers-Rune Vanbrabant-Frédéric Appeltans-Dimitri Ceulemans) zorgde ook hier voor spectakel, 1 week na hun race in Seraing gingen ze opnieuw onder het Belgische Record op de 4x25m popredden en stelden ze zo het BR weer wat scherper. De STRC-jongensploeg -14j (Bram Dekens-Hans Dekens-Jochen Bikkembergs-Ben Vanbergen) zorgde voor de overige 3 overwinningen met telkens een grote voorsprong op de concurrentie.

De nationale sportcommissie bepaalde na deze Belgische kampioenschappen eveneens de teams voor de komende internationale kampioenschappen.Christine Burghardt en Simon Beckers werden opgenomen in de selecties voor de World Games in Columbia en het Europese Senior Kampioenschap in Nederland.
Marly Roba werd opgenomen in de selectie voor het Europees Junior Kampioenschap in Italië en in de selectie van de European Surf Cup in Warnemunde (Dui) ter voorbereiding op het EJK.

Marly, Christine en Simon zullen België maar dus ook STRC vertegenwoordigen op het hoogste niveau de komende maanden.

Een geslaagde dag voor STRC, een puike prestatie van alle zwemmers en zwemsters en natuurlijk tevreden coaches.

Wil je meer weten over reddend zwemmen in St-Truiden of kan/wil je deze topzwemmers financieel/logistiek een duwtje in de rug geven, neem dan contact op met info(at)strc.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio