Pinksterfeesten in een nieuw sportief kleedje

Print

Opglabbeek

Opglabbeek -

De verenigde handelaars van de Weg Naar Bree in Opglabbeek stelden vast dat elke zichzelf respecterende gemeente of stad vandaag zijn eigen stratenloop heeft. Toen ze samenkwamen om de Opglabbeekse Pinksterenfeesten van 2013 te organiseren stond daarom het organiseren van een stratenloop bovenaan de agenda.

Het bleef niet enkel bij overleg en discussie. Na een gesprek en in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst werden de nodige voorbereidingen getroffen en alles in gereedheid gebracht om de 1ste Opglabbeekse Pinksterloop een gezicht te geven en zo de traditionele Pinksterfeesten een extra sportief en vernieuwend tintje te geven.
Op Pinkstermaandag, 20 mei, is het zo ver. Om 14.u start de kidsrun. Sportieve jongens en meisjes worden uitgedaagd om hun sportschoenen aan te trekken voor een rondje van 1km. Om 15u staan de 5 km en de 12,5 km op het programma. Het parcours van 2,5 km is nauwelijks ‘geaccidenteerd’ en echte ‘accidenten’ zijn vrijwel uitgesloten. Want de hele afstand is uiteraard autovrij en goed beveiligd.
Wereldtoppers worden niet aan de aankomst ter hoogte van de sporthal verwacht. Maar wel alle sportieve en minder sportieve Opglabbekenaren (en uiteraard ook niet-Opglabbekenaren) die de fun van een loopevenement wel zien zitten of die een uitdaging meer of minder niet uit de weg gaan. Maar zelfs om snel nog wat calorietjes te verbranden alvorens één van de verschillende terrassen om en rond de sporthal op te zoeken voor de overvloedig aanwezige hapjes en drankjes, is mee doen op de Pinksterloop een echte aanrader.
Niet alleen de Pinksterloop zorgt voor een extra sportief tintje tijdens de komende editie van de Opglabbeekse Pinksterfeesten. Want, op Pinkstermaandag is er ook ‘Walking Opglabbeek’. De begeleide ontbijtwandeling van 7km die op het programma staat om 9.00u is waarschijnlijk peace of cakevoor iedereen diezich te goed doet aan het ontbijt met spek en eieren dat aan de deelnemers geserveerd wordt om 8.00u.
De handelaars van de weg Naar Bree verwelkomen je graag tijdens een nieuw en supersportief pinksterweekend …..

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio