PHL wint de 10de studentenregatta 2013

Print

PHL wint de 10de studentenregatta 2013

Godsheide

Hasselt -

De jaarlijkse studentenregatta van Hasselt is een vast punt geworden in vele agenda’s. Dan strijden de roeiteams van De PHL, UHasselt, De KHLim en Xios tegen elkaar in een 8-boot op het Albertkanaal. De tuikabelbrug is dan ook meteen – en voor een keer – nuttig en dient als feestplein.

De banen werden op 21 april al uitgemaakt tijdens de pre-qualifiers. Baan 1: Xios in Atletica, baan 2: KHLim in de Khlimmer, in baan 3 roeide het team van PHL in Velocitas en in baan 4 tenslotte de UHasselt in de Universitas.

De sfeer boven en onder de tuikabelbrug zat er ondanks de fikse buien aardig in hoewel de opkomst ons iets minder leek dan vorig jaar. De activiteiten vooraf, de vlottenrace en niet te vergeten de allergekste doe-, drank- en denkoefeningen op het podium maakten veel goed.
Om iets over 18 uur werd het startsein gegeven. Vanaf de start was meteen duidelijk dat de PHL zich als een pitbull had vastgebeten in de overwinning. Duidelijk afgetekend schoven ze als eerste onder de brug door, gevolgd door de UHasselt, de KHLim en uiteindelijk Xios.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio