De Berk viert 50ste verjaardag en stapelt bekers om ter snelst

Print

De Berk viert 50ste verjaardag en stapelt bekers om ter snelst

Banneux

Hasselt -

De school de Berk bestaat 50 jaar en dat vieren ze uitgebreid. Afgelopen zaterdag was er het BK Speed Stacking. Nu wat is Speed Stacking eigenlijk. Speed Stacking is een leuke vrij nieuwe sport die je in alle rust thuis kan oefenen. Men stapelt namelijk bekers om het snelst.

In dit in de volgende combinatie 3 - 3 - 3: In totaal 9 bekers. De bekers staan aanvankelijk in stapels van 3 in elkaar geschoven (downstacked). De sportstacker moet 3 piramides maken met elk 3 bekers en dan de bekers weer in elkaar schuiven in de volgorde waarin ze zijn opgebouwd.

3 - 6 - 3: In totaal 12 bekers. De sportstacker moet 3 piramides maken met 3 bekers links, 6 bekers in het midden en 3 bekers aan de rechterkant (3 - 6 - 3) en vervolgens de bekers in elkaar schuiven in de volgorde waarin ze zijn opgebouwd. Deze formatie is de eerste formatie in de Cycle stack.
6 - 6: In totaal 12 bekers. De sportstacker maakt 2 piramides van 6 bekers elk maken en ze vervolgens in elkaar schuiven tot 1 stapel bekers. Dit is de tweede formatie in de Cycle stack.
1 - 10 - 1: In totaal 12 bekers. De sportstacker begint met 1 enkele stapel bekers en hij/zij moet 2 bekers ervan afhalen, 1 daarvan ondersteboven neerzetten (keuze is aan de stacker) en een piramide bouwen van de overige 10. De sportstacker moet dan met de andere kant van de 2 bekers een tikje geven en de piramide in elkaar schuiven in een downstacked 3 - 6 - 3. Deze formatie wordt alleen in wedstrijden gebruikt als de derde formatie in de Cycle stack.
Cycle stack: De meest ingewikkelde stack is de Cycle stack. Het is een opeenvolging van de 3-6-3 stack, 6-6 stack en de 1-10-1 stack om te eindigen in een downstacked 3-6-3.
Er waren ploegen uit Nederland en Duistland aanwezig.

Wil je deze sport ook beoefenen, kom eens kijken op het schoolfeest van de Berk op 9 juni vanaf 13u. Alle info op www.deberk.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio