Lanakense verenigingen kiezen leden culturele adviesraden

Print

Lanakense verenigingen kiezen leden culturele adviesraden

Lanaken

Lanaken -

Afgelopen dinsdag 7 mei was het voor de verenigingen van Lanaken die aangesloten zijn bij de Culturele Raad, verzamelen geblazen in het CCL, voor de installatievergadering van de vertegenwoordigers in zowel de Gemeentelijke Culturele Raad als de Raad van bestuur Gemeenschapscentrum.

Aftredend voorzitter Math Van Deurse deed het welkomstwoord gevolgd door een woordje van schepen van Cultuur Sofie Martens. De voorstelling van de volgorde van de verkiezing werd gedaan door Cultuurbeleidcoördinator Gie Vrancken.

Telkens, bij de aanvang van een nieuwe legislatuur, treedt het oude bestuur af en volgt er een verkiezing in twee stemrondes. In de eerste ronde, werd het bestuur Culturele Raad verkozen (13 leden tellend) en in de tweede stemming de leden voor de Raad van Bestuur Gemeenschapscentrum (9 leden tellend).
“Bij de 160 aanwezigen, van de in totaal 137 aangesloten verenigingen, waren 107 stemgerechtigde leden, dat is een hoog aantal”, liet cultuurbeleidcoördinator Gie Vrancken weten.
Er heerste een goede stemming onder de aanwezigen die zonder problemen deelnamen aan de verkiezingen der afgevaardigden in beide besturen. Een aantal van de aftredende bestuursleden stelden zich wederom kandidaat. Tijdens de pauze, die benut werd voor de telling van de stemmen, konden de deelnemers, onder het genot van wijn en frisdrank, bijpraten over hun vereniging.
De aftredende leden van de Raad van Bestuur, mochten uit handen van aftredend voorzitter Math Van Deursen een fles wijn ontvangen
Tijdens de eerstvolgende vergadering zal er gestemd worden voor de nieuwe voorzitter, secretaris en ondervoorzitter. Ook zullen er nog 2 deskundigen verkozen worden die het plaatje compleet maken waarna de besturen aan de slag kunnen voor de duur van deze legislatuur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio