Tongeren

De laatste dagen vloeit er heel wet inkt in deze krant over Tongeren . Terecht ! Waar zijn de mensen ,die het voor het zeggen hebben toch mee bezig Jaren houdt men de mensen in Tongeren voor dat er een zwembad zou komen. De jeugd heeft het meest een zwembad nodig maar moet uitwijken naar andere gemeentes.

Ivan Vandenreyt - Tongeren

Er is een zwembad in Tongeren echter zonder water. Aan De Motten . Om de veertien dagen dagen wordt er rond dit lege bad ,op kosten van de belastingbetaler, het gras afgereden . Dit hele gebied van ongeveer 10.000 m2 is niet

toegankelijk voor personen . Er bevinden zich ook nog verkrotte kleedkamers op dit terrein. Hiervan weet men dat ze gebruikt door de junksector van Tongeren.

Ware het niet beter dat men dat men het hele terrein , inclusief

omheining,kleedhokken,duivenlokaal en al de stedelijke rommel die er op ligt gelijk met de grond maakt en er één grote parking van maakt. Dan kunnen de mensen die met hun kinderen naar de speeltuin gaan of de voetballiefhebbers

(voetbalveld is momenteel één grote puinhoop) hun wagen kwijt. Op 10.000 m2 kan men de zondag antiek markt gemakkelijk kwijt en kan men grote evenementen laten doorgaan .

Wat het zwembad betreft kan men voor het volk GRATIS busvervoer voorzien richting Bilzen en Riemst. Waarschijnlijk een veel te makkelijke oplossing !Moeilijk gaat ook denken knappe Tongerse koppen.