Cedric Honings laureaat van 'Nationale Prijs Nicolas Alfonso 2013'

Cedric Honings (leerling M2 uit de klas van Karlo Ooms aan de NIKO-academie) werd geselecteerd uit 26 gitaristen van uit heel het land om in de finale te spelen tijdens het gitaarfestival 'Nicolas Alfonso 2013'. De wedstrijd gaf een podium aan uitzonderlijk nationaal gitaartalent.

Monique Kelchtermans

De finale met 6 gitaristen startte maandag 29 april 2013 om half vier in de Espace Magh in Brussel. Het was een geweldig spannende wedstrijd want iedereen presteerde enorm goed. Na beraadslaging van de jury (met als voorzitter Hugues Navez) volgde rond 18.30 uur de uitslag. De drie beste kandidaten kregen de 'Nationale Prijs Nicolas Alfonso 2013' toegekend. De prijs werd uitgereikt door de Brusselse minister van cultuur.

De winnaars werden alfabetisch afgeroepen. De eerste naam die weerklonk : Cedric Honings! Daarna volgden nog Zion Lazou uit Gent en Thomas Van Bogaert uit Brugge. De drie laureaten mogen volgend jaar spelen op het 'Brussels International Guitar Festival 2014' en deelnemen aan de internationale wedstrijd. Een leuk vooruitzicht dus voor Cedric en tegelijkertijd een nieuwe uitdaging!

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio