Het foefke der sociale zekerheid

Het foefke der sociale zekerheid is een even grote grap als de zogenaamde ontwikkelingshulp.

Luc Schoofs - Zolder

OOW ? Daar valt ge van omver ? Allé kom hé. Kijk eens naar de tsunami-ramp. De mens is zo slecht nog niet. Bij zoveel leed gaat de portemonee wijd open. Wel zo ook in het dagdagelijkse leven. Maar de regelneverij van dit land zorgt ervoor dat veel behoeftigen in de kou blijven staan.

De gevolgen zijn desastreus. Er zijn zoveel diensten die gespekt moeten worden met belastingsgeld dat de belastingsdruk op de gezonde mens zo vernietigend is geworden dat de gulle "tweede gift" in het gedrang komt. Om 1 euro over te maken naar een behoeftige moeten er bij wijze van spreken 50 euro besteed worden aan de diensten die de ene euro overhevelen.

Kafka zeker ?

Weer een reden om de staat "België" op te heffen. 150 jaar is een mooie leeftijd "om te sterven". Het ding is trouwens zo ziek dat "euthanasie" gewenst is. Pijnlijk natuurlijk voor de duizenden die net zwaar betaald worden om deze zielige staat overeind te houden .

Wel, let's go back to normal live. Ik heb het geluk een goede gezondheid te genieten ? Gij ook ?

Wel we doen een eigen zaak. Maar geen onnozel gedoe meer van 20000 euro aan allerlei staatsinstellingen. Neen, zoals Leterme het stelt gisteren ( heeft hij trouwens gewoon gepikt van Vivant): belasting op consumptie. Maar ook dieper gaan hé. Bijvoorbeeld: ik werk me dood in mijn frituurke en zucht naar hulp. Wel ik bel een hulp op, die komt en ik betaal een som in verhouding tot de dagomzet. Controle ? Niet nodig, behalve op de BTW, want natuurlijk moeten we ook ergens de inkomsten genereren voor een "minimum" aan staatsinstelling, vooral onderwijs en infrastructuur en gezondheid. Gevolg ? Veel werkloze politici, maar wel geen werklozen meer, eerder een tekort aan arbeidskracht. Dus de politici kunnen aan de slag in de frituur. Iedereen content.