Slacht-tv

Ik wil toch wel even reageren op een uitspraak van psycholoog de heer Robin Ibens.

Anita Verbeke - Menen

Mijnheer heeft geen problemen met de beelden van slachtingen op tv omdat dit soort programma’s ons confronteert met het dierlijke, oermenselijke in ons.

De heer Ibens vergeet wel dat de meeste mensen beschaafd zijn geworden! Alleen een kleine doelgroep is oermens gebleven.

Programmamakers van: ‘Stanley’s Route’, ‘The Farm’, ‘Toast Kannibaal’, ‘Peking Express, ‘Expeditie Robinson enz… die dwingen het oermenselijke terug op in de mens. Zij profiteren ervan dat de mens nu eenmaal alles doet voor geld of voor de eer van een overwinning!

Dat het doden van een dier om te overleven zo oud is als de mens staat volledig los van het soort programma’s waar het doden van dieren louter voor het spel is. Bovendien worden de dieren ook nog eens op de meest gruwelijke en barbaarse manier gedood.

Het dierlijke in ons heeft ook niets te maken met het gedrag van dieren. In tegenstelling tot mensen doden dieren niet uit plezier of als hobby, maar enkel en alleen om te overleven. Volgens de psycholoog horen apen thuis in de zoo en niet op je bord. Wat ben ik blij dat ik geen psychologie studeerde…, nu weet ik op zijn minst dat apen evenmin thuishoren in de zoo als op je bord! Ik wil er ook nog eens aan toevoegen dat niet alle dieren carnivoren zijn, heel veel dieren zijn vegetariërs. Dat geldt trouwens ook voor mensen, gelukkig eten steeds meer en meer mensen gezond vegetarisch!

Dit soort barbaarse programma’s zouden moeten verboden worden! Na een zware werkdag willen de mensen wel wat ontspanning, en die barbaarse slachtingen kunnen we missen als kiespijn. Ik kijk zeker niet naar dit soort slacht-tv, maar soms is het zeer vervelend steeds te moeten zappen tot die walgelijke programma’s ten einde zijn!

Ik zou zeggen… Weg met slacht-tv!!!