Hoevoc winnaar van 2e wisseltrofee Benny Notelaers

Print
Hoevoc winnaar van 2e wisseltrofee Benny Notelaers

Hoevoc winnaar van 2e wisseltrofee Benny Notelaers

Hoeselt -

In mei 2011 verloor volleybalclub Hoevoc 83 Hoeselt door een smartelijk ongeval Benny Notelaers als trainer. Ter nagedachtenis van Benny engageerde Hoevoc zich om jaarlijks in mei een herdenkingstornooi te organiseren. Voor de 2e editie konden we opnieuw rekenen op 7 teams uit de regio die op deze manier hun waardering voor werk van Benny in het volleybal wilden tonen.

De ontslagnemende coach van Hoevoc, Kris, die zich als tornooiorganisator aanbood, had wel wat puzzelwerk om 7 teams mooi verdeeld en gespreid op de 3 terreinen aan bod te laten komen. Maar ere wie ere toekomt, Kris maakte een sluitend programma op zodat ieder team in de voorronde zeker voldoende aan de bak kwam. Na een voor de meeste teams slopend seizoen, was dit tornooi een gelegenheid om op een ongedwongen en in een losse sfeer, maar met toch de nodige inzet, de strijd aan te gaan met volleybalvrienden uit de regio.

Samen met Riemst, de tornooiwinnaar van 2012, kwam het team van Hoevoc A als beste uit de voorronde. Bij de start van de finale was duidelijk dat Hoevoc echt wilde gaan voor de overwinning. Met een verschroeiende start naar 8–0 werd de toon gezet. Deze voorsprong gaven zij niet meer uit handen en ze haalden met 25-15 de eerste set binnen. In set 2 liet Riemst zich in de start niet over zich heen lopen en werd het een strijd tot op het einde. De talrijk opgekomen toeschouwers zagen dan een spannende strijd tussen 2 teams die voor de overwinning gingen, waarbij Hoevoc met 25-23 het aan het langste eind trok en zich als overwinnaar mocht kronen van de 2e wisseltrofee Benny Notelaers. Ghilaine en Niels, echtgenote en zoon van Benny, konden onder luid applaus, voor de winnaars maar ook als eerbetoon aan Benny, de trofee overhandigen aan kapitein Nick van Hoevoc.

Met dank aan de andere 5 teams Beverst A, Wellen, Munsterbilzen, Beverst C en Hoevoc B voor hun deelname. Ook dank aan de talrijk opgekomen toeschouwers, in het bijzonder de fietsvrienden van Benny die ook dit jaar weer van de partij waren. Samen maakten jullie er een waardige herdenking aan Benny van.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio