Genendijkse senioren op stap naar Brussel

Print
Genendijkse senioren op stap naar Brussel

Genendijkse senioren op stap naar Brussel

Ham -

Met een goed gevulde autobus senioren vertrokken op vrijdag 26 april we richting Brussel. Het weer was 20°c minder dan de vorige dag. Niet gezeurd maar de reis naar Brussel liep minder vlot dan we voorzien hadden. File zorgde er voor dat we bijna 3 u nodig hadden om op de eerste afspraak te komen.

Deze afspraak in het Parlamentarium konden we vergeten.

Om 11 uur werden we ontvangen in het Europees Parlement. In een vergaderzaal kregen we een duidelijke uiteenzetting met beelden van de samenstelling en werking van het Europees Parlement. Ivo Belet kwam ons ook begroeten en konden we vragen stellen.

Nu was het tijd voor eten in een Chinese wok maar enkele Kilometers verder. Weer een uur nodig gehad, het was al 13,30u. Ons buikje gevuld, nu op weg naar Groot-Bijgaarden voor een bezoek in het 14 ha park aan het kasteel. Het was ondertussen druilig geworden met koude Noorderwind.

In het park waren 1 miljoen bloembollen geplant. Bloemen genoeg in kleuren en geuren maar de tulpen bleven gesloten door de koude. In een serre van 1 ha was een tentoonstelling van snijbloemen, nooit zo een mooie en grote boeketten gezien.

Er waren zelfs rozen waar de bloemblaadjes een verschillende kleuren hadden. Ondertussen begon het te regenen, om ons op te warmen vertrokken we een uurtje vroeger richting huiswaarts. Om de reis goed te eindigen nog een stop op de Grote Markt van Aarschot.

Om daar te geraken hadden we weer 3 uur nodig, onze buschauffeur kende goed Brussel, maar vond geen enkele weg waar het verkeer vlot ging. Onze bedenking wie elke dag met de auto naar Brussel moet gaan is dat een marteling. Van onze kant gaan we geen uitstap naar Brussel organiseren in de week, genoeg file gehad.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio