KVG beleeft mooie wandeling van het prikkelpad aan De Watersnip

Print

KVG beleeft mooie wandeling van het prikkelpad aan De Watersnip

Beringen -

Voor de jaarlijkse wandeling had men met KVG dit jaar gekozen voor het prikkelpad aan de watersnip. Zo dicht bij en heel weinigen die het kenden. Het is zoals zal blijken een mooie verharde wandeling met 12 prikkelpunten of belevingsmomenten.

Erna Aerts van Natuurpunt begeleidde de 2,2 km wandeling langs deze 12 prikkelpunten.

De plantentafel waar je met de rolstoel onder kan en er diverse bloemen, kruiden, planten opstaan.

We waren ook juist op tijd want nu kon men langs de vijver de ‘dikkopjes’ laten zien.
Het jungleparcours gemaakt met touwen en bamboestokken aan een oude ‘portbagage’. De stenen die ooit door de maas hier werden aangespoeld kon men voelen, ruw en glad, koud en opgewarmd door de zon. Of hoe je al zitten op de steen, welke geplaatst is op een tractoras, kan ronddraaien en de zucht voelen
De mooi doorsteek tussen de watersnip en de speeltuin wat de 2 delen toch complementair maakt. Al slingerend door de speeltuin, een gewone ligschommel waar men kan in liggen en toch genieten.

Terug in het wandelgebied, wat zit er in de voelkastjes? Wel steek er je hand er maar in en voel. Een boom op hoogte, uitgekapt en met allerlei planten uit het bos, iets verder een natuurlijke bank ttz de rugleuning loopt door maar middenin is er een uitsparing zodat de rolstoel naast je op de bank zit.

De prachtige bossen, duinen en de heidevlakte op het militair domein Hier wandelen geeft rust. De wilgeniglo waar de gewoon geplande en samengebonden stokken spontaan door de vochtige grond zijn beginnen te groeien, enkele rustpunten.
Ook de muur met kijkgaten, waar je zo een mooi zicht krijgt juist of je met een verrekijker kijkt. De boomstam goed vastgemaakt waar men nog kan overstappen, de schors voelen en de wortels ziet.

Iets verder de ‘telefoonboom’ iemand klopt of kriebelt langs één kant en aan de andere kant (7m verder) hoor je het als je er je oor tegen legt of met je hand het voelen.

Het was een mooie boeiende wandeling waar tijdens de traktatie van KVG met koffie of frisdrank en een versgebakken wafel nog werd nagepraat. En wat we meermaals hoorden/ hier komen we nog terug. Voor KVG was het dan ook een zeer geslaagde jaarlijkse wandeling, met dank aan de watersnip en natuurpunt.

AC
meer sfeerfoto's vind je paalonline.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio