Orkesten concerteren in nieuwe Martinuszaal

Print

Orkesten concerteren in nieuwe Martinuszaal

Maasmechelen -

Een uitverkochte Martinuszaal gecombineerd met drie super optredens van zowel het JOM, Koninklijke harmonie St. Martinus Opgrimbie als Koninklijke harmonie van Thorn Nederland. Deze orkesten zorgden voor een meer dan geslaagde zondagnamiddag.

De uitvoeringen vonden plaats in de pas geopende zaal Martinus.

De zaal is ter vervanging van het oude gesloopte Martinuszaaltje en is gebouwd op dezelfde plaats. De vergunningen en toelatingen voor deze muziekhal hebben 9 jaar geduurd en op 1 jaar was daarna de realisatie vrijwel rond. De officiële opening zal plaatsvinden eind juni. Jarenlang papier ophalen heeft geloond al moet nog een en ander vereffend worden, dus giften zijn zeer welkom.
De harmonie als bouwheer heeft aan de voorkant van de hal een multifunctionele ruimte dat dienst zal doen als wijkcentrum en aan de achterkant een riant home voor de Giro van Opgrimbie. Uiteraard is de gemeente Maasmechelen hierin tussen gekomen.
De akoestiek van een dergelijke zaal is altijd een vraagteken en is moeilijk te berekenen, maar ook dit is perfect. De harmonie staat bekend van de prachtige nieuwjaarsconcerten. De grote concerthal kan men huren voor verenigingen of particulieren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio