Ziekenzorg CM Lutselus bezoekt Alpakaboerderij

Print
Ziekenzorg CM Lutselus bezoekt Alpakaboerderij

Ziekenzorg CM Lutselus bezoekt Alpakaboerderij

Diepenbeek -

De weergoden zijn ons bijzonder goed gezind met hun zonnige 21 graden op donderdag 25 april. Om 13 uur is iedereen tijdig in de liftbus, die met 52 personen goed vol zit. Enkele minuten na 14 uur komen we te Kaulille aan bij de alpacaboerderij.

Allereerst worden we getrakteerd op koffie en lekkere taart.

De eigenaar stelt zich voor: Tony. Hij vertelt, met begeleiding van een filmpje, over zijn liefde voor de alpaca, die hij in Australië leerde kennen. De alpaca is kleiner en lichter dan een lama, maar zijn wol is fijner, zijdeachtig en sterker. Het Andesgebergte is hun habitat en ze trotseren er -30° tot +30°. 't Is een beschermde diersoort. Het zien er lieve beestjes uit, maar ze laten zich niet graag aaien en ze durven ook al eens spuwen of bijten. Het zijn dus geen kindervriendjes.

Tony zegt dat hij de eerste was die er in de Benelux begon mee te kweken. Hij heeft er al meerdere prijzen mee gewonnen.

We gaan de stallen bezoeken en zien drie afdelingen: oudere, jongere en drachtige dieren. Zij hebben specifieke zorgen nodig. In de grote weide grazen nog veel dieren. In het geheel zijn het er een honderdtal. Ze zijn van belang voor de kostelijke wol.
Na ruim een uur hebben we heel veel bijgeleerd over die mooie, herkauwende hooiknabbelaars.

Er is ook een winkel met kleren die geweven of gebreid zijn van die speciale wol, lekker warm dus. Ook bezoeken we in de buurt een tuin met koperen beelden,die stuk voor stuk kunstig en pittig zijn.

De namiddag vordert en er wordt verzamelen geblazen. We stappen in de bus richting Opitter. Daar, in De Brouwerij eten we een lekkere warme maaltijd. 't Is er gezellig, maar onze tijd raakt op en we stappen nogmaals in de bus, maar nu huiswaarts.
Onze zieken zijn blij en dankbaar om deze mooie, zonnige dag.

Om 19.30 uur komen we te Lutselus aan met nieuwe energie om verder te gaan en nieuwe plannen te maken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio