PTS legt Euregionale connecties

Print
PTS legt Euregionale connecties

PTS legt Euregionale connecties

Maasmechelen -

Op vrijdag 26 april heeft de PTS een taal- en sportdag georganiseerd, onder de noemer Talk Fair to Play @ Euregio. De leerlingen uit Luik, Aken en Maasmechelen werden onderverdeeld in Euregionale groepen om in de voormiddag een oriëntatie/GEO-tracking spel af te werken, waarbij communicatie het sleutelwoord was.

Als groep moesten ze op zoek gaan naar punten op het Sportpark van Maasmechelen en net zoals bij GEO-tracking een schat gaan zoeken. Deze schatten waren teksten over onze school, de gemeente Maasmechelen, Eisden-Tuinwijk, … in de 3 landstalen. Het opzet was dat onze bezoekers en eigen leerlingen iets zouden bijleren over taal, maar ook over de cultuur en geschiedenis van onze regio.

In de namiddag stonden er heuse teambuilding- en sportspelen op het programma waarbij wederom communicatie centraal stond. Via allerhande activiteiten zoals geblinddoekt begeleid worden door een leerling van een andere regio, zaalvoetbal, fitness en het oeroude touwtrekken hebben de leerlingen elkaar beter leren kennen en is er naar behoren gecommuniceerd.

Het idee van deze dag is er gekomen omdat we vinden dat sport kan en moet gebruikt worden om grenzen te verleggen. Het is vaak heel moeilijk om met iemand te praten, maar tijdens het sporten slaagt iedereen er in zich verstaanbaar te maken, ongeacht de afkomst. Deze vakoverschrijdende activiteit past dan ook perfect in de cultuur van onze school.
Dit is de start van een zeer mooie samenwerking tussen de verschillende scholen uit de Euregio.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio