Noor Lewi Bergrud vliegt naar Radio Benelux om solocarrière te promoten

Print

Noor Lewi Bergrud vliegt naar Radio Benelux om solocarrière te promoten

Beringen -

Dinsdagavond is het bij Radio Benelu de Durango Sessions, waar beginnende groepen zich live kunnen komen voorstellen. Dinsdag was het even iets anders.

Marc Haeselaers van Radio Benelux had contact met Lewi Bergrud uit NoToten in Noorwegen.

Lewi heeft een stem om op grote evenementen te stralen, maar blijft steeds, in alle mijlpalen van z’n carrière, met beide voeten stevig op de grond.

Na z’n solodebuut op Skulvop net buiten Gjovik kreeg hij volgend commentaar: “Koning te Kapp: Lewi liet het Skulp-publiek alle emotie’s voelen.

De vorige band had pas gedaan of het publiek begon zich voor het podium te verzamel om toch maar Lewi te kunnen zien en vooral te horen. Lewi met band implementeerde een concert gedomineerd door sterke songs met buskruit en zweep.
Zo kan men nog enkele bladzijden opvullen

Na zo in tal van bands mee gewerkt te hebben als bassist en zanger vond Lewi nu de tijd rijp voor een solocarrière. Maar wat heeft dit allemaal met Marc en vooral met Radio Benelux te maken? Wel, maandag is hij geland in België.

Kelly, een fan uit Gent, ving hen op en liet ze België en vooral Limburg zien. Dinsdagavond naar Radio Benelux want hier zou Lewi Bergrud/ Guitar-Vocal samen met Johan Lundgrun /Guitar, zoals hij met Marc afgesproken had, komen optreden.
Niet zomaar één van de vele optreden in België maar wel het ‘enige optreden’
De luisteraars zullen wel zeer aangenaam verrast geweest toen z’n stem en muziek uit de radio kwam.

Nog een gemoedelijke babbel in de studio, een duvel tijdens het optreden van de volgende groep Red Lucky Seven alvorens te vertrekken om op woensdag nog een optreden te doen in Veenendal (Nederland) en dan terug naar Noorwegen te vliegen.
Zoals juist gezegd genoten ze nog van Red Lucky Seven uit Genk, een driekoppige beginnende rockband, ze zijn pas in de zomer begonnen.

Perry Vangronsveld (gitaar-vocals), Hendrick Hertogs (bass) en Kenneth Gelders (drums) lieten al dadelijk horen dat ze al als 18- en 19-jarigen iets in hun mars hebben.
Zeker moest er voor hen ook vermeld worden: gene drank, gene klank dit geeft zeker hun jeugdig enthousiasme mee.

Zo kregen de luisteraars 2 totaal verschillende muziekstijlen te horen, maar laat dit nu juist de sterkte van Radio Benelux zijn.

AC
meer sfeerfoto's vind je op paalonline.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio