James Last in Hasselt tijdens laatste tournee

Print

James Last in Hasselt tijdens laatste tournee

Hasselt -

De meest tot de verbeelding sprekende orkestleider, James Last, is bezig aan zijn laatste tour. Op 30 april deed de meester in de salonmuziek een laatste keer ons land aan. De nu 83 jarige muzikant schreef muziekgeschiedenis door niet alleen populaire moderne muziek te brengen maar hij componeerde ‘Classics’ naar zijn onovertroffen eigen stijl.

James Last verzamelde in zijn muziekcarrière maar liefst 17 platina’s, en –asjeblief- 206 gouden platen. Hij reisde met zijn orkest vele malen de wereld rond en overbrugde sociale en politieke grenzen met zijn muziek. Sedert zijn eerste live tour in 1968 speelde hij met zijn orkest maar liefst 2000 concerten. Het orkest van James Last was – en is nog steeds- razend populair. Toch bleef de opkomst in Hasselt beperkt tot 3000 zitjes.

Zijn muziek zal haar eigen weg banen in de tijd. Wie herinnert zich The Lonely Shepherd, Biscaya en Elvira Madigan niet? Of de concerten met de panfluitist Gheorghe Zamfir?

De jaren en het mondaine leven hebben hun tol geëist van James Last. De beroemde orkestleider heeft nog een groot charisma, maar van présence en dirigeerkunst is nog weinig te merken. James Last beweegt nog nauwelijks, zelfs niet met zijn handen en het orkest speelt op automatische piloot. Maar James Last heeft zijn fans en die tonen met weerkeren luid applaus hun sympathie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio