Recordbedrag opgehaald voor sponsoring 'Opglabbeek voor Haïti'

Print

Recordbedrag opgehaald voor sponsoring 'Opglabbeek voor Haïti'

Opglabbeek -

Op 19 mei organiseert VZW OSJOSMA voor de zevende maal een restaurantdag ten voordele van het weeshuis OSJOSMA in Haïti. Elke keer opnieuw brengt die enige activiteit van de VZW een mooi bedrag op. Een groot deel daarvan is te danken aan de sponsoring van vele handelaars en sympathisanten uit Opglabbeek en omliggende dorpen.

Het aanspreken van sponsors is het werk van twee bestuursleden van VZW OSJOSMA, de zussen Maria en Nicole Aerden. De sponsors krijgen publiciteit op de placemats waarop de deelnemers op Pinksterzondag eten. Tussen de logo’s en de advertenties prijken foto’s van het weeshuis OSJOSMA en zijn bewonertjes.
Maria en Nicole zijn heel dankbaar voor het gulle onthaal dat hen telkens bij zovele handelaars weer te wachten staat. Ze slaagden erin om dit jaar maar liefst de som van € 5.370 op te halen. Daarnaast ontvingen ze veel cadeaus en waardebonnen die gebruikt worden voor de tombola. De hoofdprijzen worden weerom 3 helikoptervluchten.

Namens de 28 kinderen en de hele equipe die voor ze zorgt, roepen ze op om te komen genieten van het heerlijke buffet op Pinksterzondag 19 mei en zo de verdere bouwplannen van VZW OSJOSMA te steunen. Op vandaag staat immers de eerste verdieping van de nieuwbouw in de steigers waardoor de capaciteit van het weeshuis op 40 kinderen komt.

De zonnepanelen voor die nieuwbouw zijn nu op zee in een container gevuld met 76 m³ hulpgoederen voor in het totaal 15 organisaties actief in Haïti. Bezieler Frans Vandueren onderneemt begin juli zijn zestiende reis met enkele andere sympathisanten.

Deelnemen aan de eetdag ‘Opglabbeek voor Haïti’ kan via de website www.osjosma.be. Telefonisch kan ook op 0495/51 03 96.

Artikel: Nicole Aerden

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio