Oranjetipje verschijnt op dag dat Willem-Alexander koning wordt

Print

Oranjetipje verschijnt op dag dat Willem-Alexander koning wordt

Lanaken -

Je hoeft niet speciaal naar bloesemtochtgebieden te gaan, om te kunnen genieten van de lentepracht. Langs alle Vlaamse wegen kom je deze pracht wel tegen. Meerkoetjes zwemmen met hun jongen rond op de ringracht van de Waterburcht en de vlinders komen nu eindelijk tevoorschijn.

Pinksterbloemen staan al een tijdje te bloeien en op de laatste dag van de maand april staat de 'Look zonder Look' eensklaps in volle bloei. Beide voorjaarsbloeiers zijn waardplanten van het Oranjetipje. Het kleine vlindertje verscheen afgelopen dinsdag voor de lens, na het moment dat de Nederlandse koningin Beatrix geabdiceerd had en Nederland, met Willem-Alexander, zijn vierde koning kreeg, uit het huis van de Oranjes sinds koning Willem I, die eveneens 'voor drie lustrums' de eerste Koning der Nederlanden was.
Als je in de omgeving van Hocht bij Lanaken fietst en de gele kleurenpracht op de akkers ziet, waan je je in de bloembollenvelden van Almere. De kleurenpracht langs het kanaal bij Neerharen is oogverblindend mooi.
De lente, weliswaar iets aan de late kant begonnen, is nu niet meer te stoppen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio