Gelul over BHV

In een lezersbrief met als titel ,' vrije meningsuiting ', (29-04) beweert de auteur ervan, dat ik een grote meerderheid van lezers van H.B.v.Limburg ervan beschuldig een harde kern te vormen die niets anders doen dan lullen over B.H.V.

Pierre Gielen - Bilzen

Ik wil opmerken dat ik niet de lezers van deze krant beschuldig (heb ik nooit gedaan )maar dat volgens mij ,een kleine fanatieke kern van briefschrijvers,tot vervelens toe in herhaling valt.De ene lezersbrief is een copie van een andere .Dit noemt men gelul.Niet alle lezers schrijven ook brieven naar de krant. Dus beweren dat ik de lezers van de krant beschuldig is gelogen.Wat vele lezers ook is opgevallen,is dat het steeds dezelfde kleine kern van fanatiekelingen is die blijven lullen over B.H.V.Deze auteurs proberen hun voorgekauwde mening door de strot van de lezers te duwen.

Anders dan wat deze schrijver ook beweert ,aanvaard ik elke terechte kritiek op wat hij noemt 'mijn vrienden uit het zuiden' .

Maar het is wel eigenaardig dat deze vooringenomen kleine harde kern van flaminganten alleen kritiek heeft op Wallonie en nooit op andere onrechtvaardigheden in onze maatschappij.Volgens schrijver zou ik <

>zijn.Deze omschrijving word veel gebruikt door Vlaams B.nalopers ,Maar ik moet nog de eerste Vlaams B.naloper tegenkomen die mij kan uitleggen wat <> betekend,maar vooral wat er mis mee is.Zijn opmerking dat wanneer Vlaanderen eenmaal onafhankelijk is ,het onmogelijk zal zijn voor <> om te blijven wonen en te leven in Vlaanderen ,zegt veel over wat sommige flaminganten verstaan onder vrije meningsuiting.
Deze auteur beweert ook te weten wat een goede samenleving wil zeggen,maar daar heb ik mijn twijfels over.Want als zelfvoldane vlaming voortdurend de zwarte piet door schuiven naar de Walen , gevangen zitten in het nationalistisch vertoog,en in wit zwart denken,getuigt van weinig gezond verstand.