thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Openingweekend nieuw seizoen bij baseballclub Limburg White Sox

Dit weekend hadden we het openingsweekend van onze baseballclub Limburg White Sox in Bokrijk. In september 2012 (15/09/2012 om precies te zijn) hebben we nog het 25-jarig bestaan van de club gevierd.

We hebben sinds dit jaar een nieuw bestuur en met deze mensen zal het zeker lukken om er een goed seizoen en toffe club mee uit te bouwen.

veerle maassen

De mensen (onze voorzitter en speler Koen Swennen, onze secretaris en coach Roger Ambroos en onze penningmeester en coach Eric Crauwels, andere penningmeester en speler Vincent Vanbellingen, nog 2 raadgevende leden, speler Emiel Vanreppelen en ikzelf, een moeder van een spelertje) zijn allemaal heel enthousiast en gemotiveerd. Zoals jullie weten of niet weten, is er nog steeds geen zekerheid of de sox kunnen blijven op het huidige plein. Voorlopig hebben we nog goede hoop.

Zaterdag 13 april hebben de aspiranten de eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen de Mustangs uit Venlo.

Onze jongeren hebben deze match trouwens gewonnen met 9-1. Een fijn begin voor het nieuwe seizoen. Na een lange wintertraining indoor, eindelijk weer buiten. Eigenlijk hebben we vorige week nog een tornooi meegedaan in Zonhoven bij de Sunville Tigers. Daar speelden Nederlandse ploegen en zelfs Duitse ook mee. Dat was op vriendschappelijke basis, telt niet mee voor het klassement. Onze club is qua rating niet zo hoog gekwalificeerd (3de klasse N). Maar de jongeren en de senioren (16+) spelen met heel veel liefde en overtuiging het spel.

Vandaag speelden de senioren hun eerste match van het seizoen, met prachtig weer ook nog. De schepen van Sport, de heer Ali Çaglar is ingegaan op de uitnodiging van onze voorzitter en heeft ons vereerd met zijn aanwezigheid. Daarbij heeft hij alvast de eerste bal geworpen. Dat vonden we heel tof van hem.

De senioren zijn nog niet zo goed gestart als de aspiranten, zij moesten helaas het onderspit delven tegen de Cheetahs uit Beek. Maar niet getreurd de sfeer zat er zeker in, het is ook nog een nieuw team, enkele ervaren spelers enkele nieuwe spelers. Zowel jong als oud (de jongste speler is 16j en de oudste is zelfs 70j, maar let op niet van de minste hoor).

Veerle Maassen, raadgevend bestuurslid van de Limburg White Sox.

www.whitesox.beinfo@whitesox.be

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio