Nieuwe paus is goede keuze

Print
Nieuwe paus is goede keuze

Nieuwe paus is goede keuze

De benoeming van Joseph Ratzinger tot nieuwe paus is een zéér verstandige keuze die bovendien naadloos aansluit met het levenswerk van Johannes Paulus II !
Om gekende redenen hadden de ster-reporters van zowel de VRT als de VTM alle moeite van de wereld om hun diepe ontgoocheling èn dito afgrijzen te maskeren in hun verslag.
Een etisch-conservatieve-orthodoxe paus is nu niet bepaald hèt droomscenario waar onze progressieve media al jaren naar lopen te smachten, uiteraard zal een type als Staf Nimmegeers op méér applaus kunnen rekenen?
Want in tegenstelling tot veel van onze nieuwsduiders ben ik van oordeel dat het dringend tijd wordt dat de Vlaamse kerk terug gaat aansluiten met de Wereldkerk!
In landen waar de conservatieve clerus de plak zwaait, stromen de kerken wél vol!
Zonder enige schroom durf ik hier te beweren dat de West-Europese kerk dwaalt in haar vruchteloze zoektocht naar een afdoend antwoord waarom het katholicisme eigenlijk achteruitgaat!
Zélfs ons katholiek onderwijs heeft te lijden onder modetrends, want hoeveel van deze jongeren gaan nog vrijwilig naar de mis op zondag? Wat moeten we met de VVKSM of Chiro die hun kinderen de unieke rol van het kerkelijk gebeuren moedwillig ontzeggen? Er is nog een lange weg te gaan...