Brandstofprijzen om de koude rillingen van te krij

Print
Brandstofprijzen om de koude rillingen van te krij

Brandstofprijzen om de koude rillingen van te krij

De brandstofprijzen rijzen de pan uit. Veel burgers hebben zich al pijn moeten doen om letterlijk niet in de kou te staan.
Was het niet dat de hoge brandstofprijzen nadelige gevolgen kunnen hebben voor de schatkist, dan zouden de heren ministers er wellicht niet echt wakker van liggen, want men mag ervan overtuigd zijn dat zij er zowel letterlijk als figuurlijk warmpjes in zitten. Maar ondertussen zijn er veel mensen die met weinig financiële middelen moeten rondkomen en bijgevolg de eindjes nauwelijks aan elkaar kunnen knopen. Voor hen is de hoge stookolieprijs geen lachertje! We leven nu eenmaal in een land waar niet iedere dag tropische temperaturen heersen. Maar heeft niet iedere burger in dit land het recht om zich te warmen? Warmte is (net zoals eten) een fundamentele levensnoodzakelijke basisbehoefte die essentieel is voor ieders welzijn en gezondheid, iedereen heeft daar recht op! Bijgevolg moet het betaalbaar zijn of betaalbaar gemaakt worden.
Ondertussen heeft men een tijdje geleden het kijk- en luistergeld afschaft terwijl dit helemaal geen basisbehoefte is, in tegendeel het is een luxeartikel dat gemist kan worden gelijk de pest en toch werd het afgeschaft.
Daarom de volgende prangende vraag: Waarom moeten wij zoveel belasting betalen (21%) op onze huisbrandolierekening? Is dit geen vergissing, zou dit geen 6 % moeten zijn en dit niet alleen voor de arme man in de straat of gepensioneerden, maar wel voor iedereen?