Pasar op cultureel weekend in Doornik

Print

Pasar op cultureel weekend in Doornik

Lanaken -

Van vrijdag 5 tot en met maandag 8 april verbleef Pasar Groot-Lanaken in de provincie Henegouwen, meer bepaald in Doornik. Ook dit jaar weer een grote belangstelling voor dit culturele weekend want exact 100 leden schreven in, netjes verdeeld over 2 bussen en 9 caravaninstallaties.

Wij verbleven in zowat het grootste en bekendste hotel van Doornik en de kampeerders stonden op de plaatselijke camping. Over het weer mogen we niet klagen want het is droog gebleven en de laatste twee dagen was het zonnetje zelfs van de partij.
Doornik is een prachtige stad met veel mooie historische gebouwen met uiteraard de beroemde kathedraal als uitschieter, evenals het grootse Belfort en de levendige Grote Markt.
Bergen is eveneens de moeite waard met vooral het Belfort als blikvanger en de enorme kathedraal. Ook hier een zeer mooi marktplein.
We bezochten ook het paradepaardje van Henegouwen, Pairi Daiza, hetgeen een verrassend en bijzonder dierenpark is, zowel voor jong als voor oud.
Het Reuzenhuis van Ath mocht zeker niet ontbreken. Hier leerden wij veel over de folklore en tradities in deze streek en over de jaarlijkse Reuzenstoet : de Ducasse.
Enorm bekend in België is het prachtige kasteel van Beloeil. Dat bezochten we dan natuurlijk ook. Zelfs de grote tuin was het bekijken waard, alhoewel het spijtig was dat nog niets in bloei stond.
Wij besloten uiteindelijk dit weekend met een uiterst verzorgde lunch op de hoge heuvel “Mont Saint-Aubert” even buiten Doornik, van waaruit we een prachtig vergezicht hadden over deze stad.

We kijken terug op een geslaagd cultureel weekend. Allemaal tevreden en gelukkige mensen die een heerlijke uitstap hebben meegemaakt. Ze zullen het niet horen maar toch een pluim voor de uitstekende gidsen aldaar, en belangrijk, ze spraken allen zeer goed Nederlands.
De deelnemers zullen wel een tijdje wegdromen van deze heerlijke trip maar ondergetekende is reeds druk bezig met de culturele uitstap van 2014 naar “Madrid en de hoogvlakte van Castilië”. Want ook dat moet een onvergetelijke Pasarreis worden !


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio