Culturele Raad zoekt enthousiaste kandidaten

Print

Culturele Raad zoekt enthousiaste kandidaten

Lanaken -

Net als in alle andere gemeenten wordt ook in Lanaken bij het begin van de nieuwe legislatuur een nieuwe culturele raad samengesteld. Ben je als vereniging of individu cultureel actief en geïnteresseerd, wil je meepraten over cultuur en advies geven over het cultuurbeleid in Lanaken?

Dan ben je bij de culturele raad aan het juiste adres!

De culturele raad bestaat uit een algemene vergadering en een bestuur. Alle socio-culturele verenigingen van Lanaken kunnen iemand afvaardigen naar de algemene vergadering. En wie meer ambitie heeft, kan zich kandidaat stellen voor het bestuur.
Verenigingen die reeds lid zijn van de culturele raad kregen een brief tot hernieuwing van hun lidmaatschap. Andere verenigingen kunnen hun kandidatuur stellen. Maar ook individuele inwoners van Lanaken kunnen zich kandidaat stellen met een gemotiveerde brief gericht aan het bestuur van de culturele raad tot 17 april. Wil je meer info dan kan je terecht in het cultureel centrum bij cultuurbeleidscoördinator Gie Vranken op het nummer 089/73 98 51 of via gie.vranken@lanaken.be.

Tijdens de algemene vergadering op 7 mei om 20 uur in het cultureel centrum wordt de nieuwe culturele raad geïnstalleerd uit de ingekomen kandidaturen. Op de agenda staat tevens de verkiezing van het nieuwe bestuur van de culturele raad. Tot slot is er ook de verkiezing van de afvaardiging voor de raad van beheer van het gemeenschapscentrum (cultureel centrum). Deze laatste wordt samengesteld uit een afvaardiging van de politieke strekkingen uit de gemeenteraad, aangevuld met de verkozenen vanuit de culturele raad.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio