Bilisium nodigt u uit op een dagje in de Walen

Bilisium nodigt u uit op een dagje in de Walen:Verborgen parels van de Luiker regio Zaterdag 11 meiProgramma: 08.15 Vertrek Bilzen (Hospitaalstraat 15)09.30 Franchimont (geleid bezoek kasteelruïne)11.00 Theux (geleid bezoek historisch centrum, Hermès & Alexandrekerk)12.

Baerten Jos

00 Spa (vrije lunch)

14.15 Limbourg (vrije wandeling oude stad)

15.30 Val-Dieu (koffiestop, vrij bezoek abdijsite)

17.15 Bolland (geleid bezoek abdijkerk)

18.15 Visé (geleid bezoek St-Martinkerk, Hadelinusschrijn)

19.45 Aankomst Bilzen

Op deze trip valt er veel unieks te ontdekken: het historische kasteel van de 'Franchimontezen' is een onvergetelijk schouwspel, de Romaanse halkerk van het leuke stadje Theux kent tussen Loire en Rijn haar gelijke niet, het historische Limbourg is een parel die nog door weinigen is ontdekt, hetzelfde geldt voor Bolland, de bakermat van de bekende Bollandistenorde (die o.a. het evangeliarium van Munsterbilzen in hun bezit hebben); en zag u al het 1000 jaar oude reliekschrijn van Sint-Hadelinus? Streek- én tijdgenoot van de Heilige Amor!

's Middags vrije lunch in Spa, in de namiddag verpozen we in het schilderachtige Val-Dieu, waar meer te ontdekken valt dan het heerlijkste bier van de streek ...

Prijs voor de daguitstap: 35 euro.Inbegrepen zijn: vervoer, toegangsprijzen, gidsen + 1 traktatie onderweg (wijzigingen zijn mogelijk: opgegeven uren, behalve vertrektijd, zijn richttijden)Betaling uiterlijk 28 april 2013.

Meer info op www.bilisium.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio