Geen Lachfestival zonder vrijwilligers

Print
Geen Lachfestival zonder vrijwilligers

Geen Lachfestival zonder vrijwilligers

Houthalen-Helchteren -

Het Lachfestival van Houthalen-Helchteren kan rekenen op een dertigtal enthousiaste vrijwilligers. Op 11 maart werden zij in het NAC uitgenodigd door de gemeentelijke coördinatoren voor een stand van zaken over het festival. Ondanks gladde wegen en guur weer, daagde een hardnekkige vrijwilligerskern op.

Een ideaal moment om ideeën te lanceren en natuurlijk ook om anekdotes te vertellen.

Santo Costa herinnert zich nog zijn optreden met The Sound of Music tijdens de eerste editie in Kelchterhoef. “Zoals elke muziekgroep waren we het gewoon om onze dorst altijd rijkelijk te kunnen lessen. Over die enkele drankbonnetjes per muzikant hebben we toen even serieus gediscussieerd. Maar we hebben ons wel goed geamuseerd.”

Moppentappers mogen op een humorfestival niet ontbreken: het Lachfestival heeft alvast enkele deskundige ‘grapjassen’ in zijn midden. Er is nog geen mop verteld, en toch liggen we al in een deuk met het aanwezige trio Joseph Stienaers, François Claes en Ghislain Ombelets. Het lijdt geen twijfel: humor heb je in je lijf, je straalt het uit. “Och, omdat we telkens van locatie wisselen, kunnen we overal dezelfde moppen vertellen.”, aldus Ghislain die het even praktisch bekijkt. “Misschien een cd opzetten?”, merkt Jef Wuyts droog op.

Wuyts ziet de zomerse carnavalsfeer wel zitten. “We hebben als vrijwilligers toch alle voordelen! ’s Vrijdags meelopen in de parade door het centrum tussen al die Braziliaanse danseressen en daarna pintjes ronddragen.” Het is duidelijk dat deze kerel zich zelfs met pluimen wil uitdossen, mocht er een tekort zijn aan gepluimd vrouwelijk schoon.

Carlo Trobbiani van brasserie ‘t Centrum weet waar het met de horeca naar toe moet: animatie en livemuziek op de terrassen. “Kunnen we niet meer putten uit de optredens van Zomernoten om het festival zo tot een echt groot feest te laten uitbarsten?”, stelt hij voor. Ons lijkt het een goed voorstel. Immers: zonder terrassen geen straatfestival.

We vernamen ook dat de zelfstandige ondernemers van Houthalen-Helchteren een aanzienlijke bijdrage leveren tot het slagen van het Lachfestival. Schenken van prijzen voor de kleurwedstrijd, advertenties op placemats en broodzakken, sponsoring. Conclusie: het Lachfestival 2013 wordt een zomerse cocktail van goedgeluimde mensen.

Foto: Smai Bencherif, Santo Costa, Ghislain Ombelets, Jef Wuyts, François Claes, Jurgen Becherer, Peter De Backer, Joseph Stienaers en Carlo Trobbiani toosten op het Lachfestival 2013.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio