Leerlingen Willibrordschool Reppel beheren de heide

Voor de derde keer op rij hebben leerlingen van de 5de en 6de klas van Willibrordschool Reppel de heide beheerd in gebied 'Aen de Slagmolen' in Ellikom.Klasjuffrouw Greet en begeleidster Liselotte van educatief natuurbeheer zorgden voor een goed en ordelijk verloop van deze activiteit.

Jan Hendrikx

De kinderen hebben samen met 3 vrijwilligers afgezaagde dennenzaailingen van 20 cm tot 1 m in drie mobile containers gedeponeerd. De resultaten van deze jarenlange inzet is duidelijk zichtbaar. De heideplanten hebben zich door dit beheer in de loop der jaren ontwikkeld tot volwaardige stuiken waardoor er nu een echte heide is ontstaan in dit van oudsher heidelandschap.

Naast de meerwaarde voor de natuur en het landschap is er ook een meerwaarde voor de kinderen. Ze kunnen zich uitleven, ze spelen, ze doen fysieke arbeid, ze doen aan teambuilding en leren hun omgeving kennen.Dit educatief natuurbeheer is ingepast in de lessenrooster van deze klassen en in het beheerplan van natuurpunt Meeuwen-Gruitrode/Peer/Bocholt. Als vervolg op deze werken doen zij een natuurontdekkingstocht in dit gebied. Ze bewonderen de resultaten van hun werk, leren over de natuur en doen wateronderzoek in een verlaten weekend-vijver. Afhankelijk van de natuurontwikkelingen doen zij volgend jaar hun educatief natuurbeheer in dit of een ander gebied.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio