Gemeentebestuur ondertekent manifest voor mensen met autisme

Print

Gemeentebestuur ondertekent manifest voor mensen met autisme

Hechtel-Eksel -

Wereldwijd werd er op 2 april, Wereld Autisme Dag, aandacht gevraagd voor autisme via de actie 'Light it up blue'.

In de eerste week van april versierde het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel daarom de ingang van het gemeentehuis met blauwe ballonnen.

Op die manier vroeg onze gemeente aandacht voor autisme.

Op donderdag 4 april om 12 uur stopte de organisatie 'Autisme Limburg vzw' aan het gemeentehuis van Hechtel-Eksel. Het manifest werd ondertekend door burgemeester Jan Dalemans en schepen van gehandicaptenbeleid, Evy Rutten. De gemeente Hechtel-Eksel onderschrijft deze intentieverklaring en zal in haar beleidsvoering
rekening houden met de noden en de rechten van haar inwoners met een handicap, waaronder mensen met een autismespectrumstoornis. Hechtel-Eksel wil zo het engagement aangaan en zorgen voor een respectvolle, geïntegreerde gemeenschap die kansen biedt.

Om dit zoveel mogelijk in de verf te zetten, werden alle leden van de gehandicaptenadviesraad uitgenodigd om op donderdag 4 april aan het gemeentehuis te staan. Na het ondertekenen van het manifest werden de aanwezigen op een glaasje door het gemeentebestuur en een knabbeltje door de gehandicaptenadviesraad getrakteerd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio