Eindjump Sporting Hasselt ingezet

Print
Hasselt -

Dat Sporting Hasselt een wisselvallig seizoen meemaakt, is zeker niemand ontgaan. Desondanks draaien ze nog in de top 5 van het klassemenet in 4e klasse C mee. Het einde van het seizoen is in zicht en Sporting doet nog mee voor de prijzen. De titel, mogen ze wel vergeten, dit is mathematisch niet meer mogelijk.


Een eindrondeticket bemachtigen behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Dat kan in de 3e periode of via een gunstig klassement. Ook de 4e stek geeft recht tot deelname aan de eindronde voor stijgers.

Met het voorbije, loodzware Paasweekend, is voor de Hasselaren money time aangebroken. Bij Oosterzonen werd met 2-1 verloren maar op Paasmaandag gingen ze met 1-3 winnen op het veld van St. Lenaerts. Een 3 op 6, resultaat waarin trainer Stef Van Winckel zich kon vinden. Maar nu mogen er weinig of geen punten meer verloren gaan. Zaterdagavond speelt Sporting thuis tegen Merksem, een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen heeft. We mogen dus hopen op puntenwinst voor de Hasselaren en zijn razendbenieuwd wat het verdere verloop van de competitie zal teweegbrengen. Hopelijk kan men een eindrondeticket bemachtigen.

Deze week speelden ook de beloften van Sporting Hasselt tegen de beloften van Vasco Da Gama. Die ploeg is op doorreis in Europa. De Hasselaren verloren nipt met 0-1.

Voor de verdere uitbouw van de ploeg naar volgend seizoen, is men ijverig achter de coulissen aan het werk. De contractbesprekingen zijn bijvoorbeeld al bezig. Trainer Stef Van Winckel blijft een jaartje langer en er werden ook drie spelers binnengehaald als versterking. Het gaat om Maarten Smeets van Rupel-Boom als linkeraanvaller, Kenneth Staelens van Neerpelt als middenvelder en in de spits werd Kenneth Ulenaers van Bocholt teruggehaald.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio