Schovoc Beverst organiseert volleybaltornooi

Print

Schovoc Beverst organiseert volleybaltornooi

Bilzen -

Afgelopen paasweekend heeft volleybalclub Schovoc Beverst een tornooi georganiseerd waar maar liefst 2400 kijklustigen aanwezig waren. Verspreid over twee dagen kwamen 14 ploegen aan bod. Op zaterdag de dames en op maandag de heren.

Onze aandacht ging speciaal uit naar de provinciale wedstrijd van Noliko Maaseik C tegen onze eigen sterren Schovoc C.

Deze topper deed elk sporthart sneller slaan want Noliko, dat in 1ste provinciale speelt, moest zich verweren tegen onze 3de provinciale Schovoc. Een vrij makkelijke overwinning leek er uit de bus te komen toen de eerste twee sets werden binnengehaald met 21 - 25 en 16 - 25. Ook in de 3de set liep alles gesmeerd maar op 21 - 24 en met drie matchballen staakte onze vedettenploeg. Ze konden het niet mooi afmaken en leverden deze set in met 28 - 26. Ook de 4de set verliep niet als voorspeld. Aan het publiek zal het in ieder geval niet gelegen hebben want zij waren dolenthousiast. Ook aan de ervaring en inzet van Schovoc schortte het niet, maar tegen het jonge geweld van Maaseik was niets meer te beginnen. "We hebben hen te veel in de wedstrijd laten komen", klonk het achteraf. "Zij werden sterker en wij meer vermoeid."
Een welverdiende overwinning voor Maaseik, al zag de organisatie liever hun eigen kemphanen op het hoogste schavotje klauteren.

Schovoc Beverst kreeg deze finaleplaats natuurlijk niet cadeau. Na een prachtig seizoen in de competitie, met geen enkel setverlies, zijn ze glansrijk kampioen. In de beker verliep het ook vrij vlotjes, tot aan de halve finale waar Bree kwam winnen met 2 - 3, maar dat werd weer rechtgezet met 0 - 3 waarop de golden set ook makkelijk werd binnengehaald. Op die manier werd de dubbelslag stilaan een obsessie en de teleurstelling des te groter.

Het bestuur van Schovoc Beverst mag terugblikken op een voortreffelijk weekend. Via deze weg wil het zijn dank betuigen aan alle medewerkers, sponsors en vrijwilligers (80 man) die samen deze dagen vlekkeloos hebben laten verlopen. Daarom aan iedereen, 'ene dikke merci'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio