65 kinderen bereiden zich voor op hun vormsel

Print

65 kinderen bereiden zich voor op hun vormsel

Tongeren -

Paasmaandag hielden de vormelingen van 11 parochies van Tongeren-Centrum en Tongeren-West hun bijeenkomst als voorbereiding op hun Heilig Vormsel. Met 65 waren ze. De catechisten hadden hun beste beentje voorgezet met allerlei leuke activiteiten. In het toneelstuk waar zogezegd de eerste christenen zochten naar een gepast symbool voor hun geloof, ontpopten sommige begeleiders zich tot echte acteurs.

Via allerlei opdrachtjes konden de jongvolwassenen nadenken over hun geloof en het engagement dat ze er zelf voor willen aangaan. Want je laten vormen is immers meer en meer een bewuste keuze om je op lange termijn in te zetten voor dat geloof. Natuurlijk was er tussendoor ook ruimte voor ontspanning en spel buiten. Gelukkig hielp de zon ook voor een keertje mee.

Tijdens de picknick ’s middags was er een gezellige drukte. Als tussendoortje waren er natuurlijk paaseitjes. In de namiddag hielden ze een korte wandeling in kleine groepjes. Tijdens deze tocht mochten de tieners een steen die ze zelf gekozen hadden en die een beetje het beeld was van hun eigen karakter, onderdompelen in de olie. Ze zagen hoe de olie in de steen drong. Hetzelfde symbool zal de vormheer ook gebruiken op de dag van hun vormsel als hij met chrisma, een heilige olie, op het voorhoofd van de jongere een kruisteken zal maken. Met dit sacrament wil hij aangeven dat de Heilige Geest in hun hoofd binnendringt. Deze geslaagde dag werd afgesloten met een gebedsviering.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio