Zelfgebrouwen chirobier voor 65-jarig bestaan

De chirojongens van Opglabbeek vieren hun 65-jarig bestaan met een heus feestweekend. Al 65 jaar lang zorgen ze ervoor dat alle jongeren vanaf 6 jaar fantastische Chiro-namiddagen beleven. “Dat konden we natuurlijk niet zomaar aan ons laten voorbij gaan”, zegt leider Kobe van de Chirojongens.

Dries Govaers

“We zijn een jeugdvereniging die zich al 65 jaar met veel enthousiasme engageert voor de jeugd in Opglabbeek. Daarom zullen we dit jaar niet enkel een grote Chirofuif organiseren, maar maken we er ineens een heus feestweekend van. Jong en oud zullen het weekend van 12 en 13 april kunnen meevieren."

Zo zullen de Chirojongens op vrijdag 12 april een kindernamiddag organiseren waar een speleobox, een gocartparcours, springkastelen en natuurlijk een goochelshow niet zullen ontbreken. Alle kinderen zijn dus welkom in de grote feesttent achter de sporthal.

Gelijktijdig met deze kindernamiddag zal er een groot terras openstaan om alle dorstige inwoners van Opglabbeek en omstreken op te vangen. In het ruim aanbod van bieren zullen de Chirojongens ook hun zelfgebrouwen bier presenteren, speciaal voor hun 65 jarig bestaan. "We hebben met de leidingsploeg de koppen bij elkaar gestoken om met iets speciaals voor de dag te komen. Omdat een oud-leider van ons vaak zelf bier brouwt en ons dit graag wou leren, was de keuze snel gemaakt: een eigen chirobier." Met bloed, zweet en tranen zijn de chirojongens er dan ook in geslaagd om maar liefst 277 liter chirobier te produceren, goed voor 850 consumpties. "Als je van dit chirobier wilt proeven, moet je zeker en vast naar ons chiroterras aan de feesttent komen", voegt leider Zander er nog aan toe. “En als dit alles nog niet volstaat om er een feestweekend van te maken, hebben we natuurlijk ook nog de grote chirofuif van Opglabbeek die eveneens plaatsvindt in dezelfde feesttent achter de sporthal. Het feest kan dus losbarsten."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio