thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jeugdwerking E. Louwel stoomt verder op

Onder haar credo: ‘fundament voor jong talent’ sluit de club haar 120ste jeugdlid aan en lonkt ze stilaan naar provinciaal jeugdvoetbal.Midden vorig jaar stelde de jeugdwerking van E. Louwel zich tot doel om tegen de jaarwisseling 120 leden onder de 21 jaar te tellen.

stefan hednriks

Die kaap werd met verve gerond nog voor aanvang van het seizoen 2012-2013. De jeugdwerking wilde echter meer en verlegde zijn target: 120 jeugdleden onder de 18 jaar werd het nieuwe doel. Maar ook dat doel hield niet lang stand. Want op 01.04.2013. tekende Anouk Dirkx als 120ste lid onder de 18 jaar haar aansluitingskaart bij FC Eendracht Louwel Opglabbeek (zoals de club in de officiële statuten heet). Anouk Dirkx mocht zich dan ook de trotse winnares noemen van de actie 120 € voor het 120ste lid en mocht haar prijs, een kledingpakket twv 120 €, meteen mee naar huis nemen.

Het getal 120 blijft de focus van de jeugdwerking. 120 leden onder de 16 jaar is het volgende objectief. Om al dat jong talent een echt fundament te geven om te groeien, mag de club niet op haar lauweren rusten. Daarom werd de jeugdwerking versterkt met een nieuwe keeperstrainer. De techniekschool werd ondertussen voor de 2de maal op gang gefloten onder de deskundige begeleiding van enkele trainers met een UEFA A diploma bijgestaan door Opglabbeekse voetbaltalenten die het tot ver buiten de gemeentegrenzen waarmaken. Maar FC Eendracht Louwel Opglabbeek denkt niet alleen aan haar eigen leden. De club zette de deuren al op een kier voor de techniektraining en eind april gooit ze die deuren wagenwijd open voor iedereen die eens een speciale training wil meemaken tijdens de vriendjesdag.

Ondertussen wordt er ook al verder gedacht dan morgen. FC E. Louwel Opglabbeek lonkt stiekem naar provinciaal jeugdvoetbal. Om dat te realiseren, kan er niet over één nacht ijs gegaan worden. Het startschot voor de voorbereiding van dit doel is gegeven. De club wil graag samenwerken met andere clubs om het fundament aan jong talent dat er in Opglabbeek en omgeving aanwezig is volledig te laten ontbolsteren in een jeugdwerking met provinciaal label.

Mannen maken dus weer plannen. Maar ook meisjes en dames. Want niet vergeten, FC Eendracht Louwel Opglabbeek is een club waar dames,heren, jongens en meisjes een fundament vinden voor de ontwikkeling van hun talent.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio