Broers bezorgen minderbedeelden een mooi paasfeest

Print
Broers bezorgen minderbedeelden een mooi paasfeest

Broers bezorgen minderbedeelden een mooi paasfeest

Hasselt -

De 14-jarige Brecht Steukers en zijn 12-jarige broer Ruben schrokken onlangs toch wel toen ze hoorden dat er in Kiewit leeftijdsgenootjes zijn die niet altijd genoeg eten hebben. Een 15-tal gezinnen leven er immers in armoede. Meteen namen ze het initiatief om hen toch een leuke en lekkere Pasen te bezorgen.

"Het is eigenlijk niet te geloven dat er in onze eigen buurt zo veel armen wonen", zegt Brecht. "Ieder jaar wordt er met Nieuwjaar zo veel geld verspild aan vuurwerk, terwijl die investering heel veel armen kan helpen." Het zette beide broers aan tot nadenken. Wat zouden ze zelf voor de armere gezinnen kunnen betekenen?

Via Theo Mathijs, de priester van Kiewit-Heide, kwamen Brecht en Ruben in contact met Guido Geboers van Sint-Vincentius, een vereniging die opkomt voor de minderbedeelden. "Al vlug groeide het idee om de gezinnen pakketjes aan te bieden met Pasen, pakketjes met lekkere en nuttige dingen. Maar daarvoor hadden we uiteraard zelf een startkapitaal nodig. Op een zondag mochten we ons idee toelichten tijdens een misviering in de kapel van Kiewit-Heide. We zamelden maar liefst 290 euro in voor onze actie", aldus Brecht.

Met dit budget konden de broers aan de slag. Dankzij de hulp van een aantal Hasseltse ondernemers, slaagden ze erin om leuke pakketjes te maken voor zowel de gezinnen als de kinderen. "De pakketjes van de kinderen bevatten onder andere heel wat chocolade, ontbijtgranen, chocomelk, fruitsap, chips, een tandenborstel, tandpasta en nog ander snoepgoed", vertelt Ruben trots. "Voor de gezinnen hebben we een pakketje samengesteld met daarin koffie, pasta, rijst, melk, paaskoeken, paaseieren, confituur, chocopasta, salami en kaas, bakboter, margarine, zeep en waspoeder."

De pakketjes zijn via de Sint-Vincentiusvereniging tot bij de minderbedeelde gezinnen geraakt. Daardoor werd Pasen ook voor deze Kiewitse gezinnen een mooi feest.
"Eigenlijk is het eenvoudig om de armen uit onze buurt te helpen", vertelt Brecht. "Iedereen kan een klein vast bedrag maandelijks storten op de rekening van Sint-Vincentius. Bijvoorbeeld 5 euro per maand, dat is de prijs van twee kopjes koffie. Je maakt er zo veel mensen gelukkig mee. Ik hoop dat de volwassenen, net als wij, er ook eens even over zullen nadenken."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio